Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: @ifknorrkoping

IFK Norrköping klart för damallsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

Grundade för 13 år sedan.

Nu är IFK Norrköping klart för damallsvenskan – med en omgång kvar att spela.

– Nu blir det fest, säger segerskytten Taylor Townsend till NT.

Sedan tidigare stod det klart att Växjö spelar damallsvenskan 2023 efter att ha säkrat förstaplatsen i elitettan. Nu är det också klart att IFK Norrköping gör smålänningarna sällskap i högsta serien.

För att säkra avancemanget redan i dag var Norrköping tvunget att besegra Bergdalen, samtidigt som varken Uppsala eller Alingsås fick ta tre poäng – och det blev dramatiskt.

”Var helt chockad”

IFK Norrköpings segermål kom först i den 82:a minuten, då amerikanskan Taylor Townsend stötte in bollen via en försvarare. Detta inför 2 748 åskådare.

Efter slutsignalen fick laget invänta slutresultatet mellan Uppsala och Mallbacken, som slutade mållöst. Samtidigt föll Alingsås stort mot redan klara Växjö.

– Jag var helt chockad efter målet. Att få göra mål och hjälpa mitt lag till allsvenskan är en dröm som blir sann, säger Townsend till NT.

Klubben, som startade sitt damlag 2009, gör därmed sin första säsong i högsta serien nästa år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.