Foto: Bildbyrån

IFK Norrköping tillbakavisar uppgifter om polisanmälan

Uppdaterad
Publicerad

Michael Lindquist på polisen Öst berättade i måndags för SVT Sport att IFK Norrköping hade blivit polisanmälda för brott mot ordningslagen i samband med att Djurgårdens supportrar stormade planen då de säkrade allsvenskt guld. Det tillbakavisar IFK Norrköping idag.

”De uppgifter som felaktigt rapporterats i media under den senaste tiden är beklagliga.”, skriver klubben på sin webbplats.

– Det stämmer att en anmälan är gjord för brott mot ordningslagen. Sedan hur den kommer att drivas får förundersökningsledaren titta på, sade Lindquist till SVT Sport i måndags.

Då SVT Sport når IFK Norrköpings säkerhets- och evenemangschef Johan Schollin berättar han att deras möte med polisen idag var en genomgång av matchen mellan Norrköping och Djurgården och det nu är avklarat. Någon polisanmälan finns alltså inte mot klubben.

Efter matchen gjordes fyra polisanmälningar – en för planstormning, en för skadegörelse på innerplan och två för bengalbränning – men där inleddes ingen förundersökning med hänvisning till att ”det är uppenbart att brottet inte går att utreda.”

SVT Sport har sökt Michael Lindquist utan att lyckas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.