Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det har varit stora protester i Indonesien mot det israeliska laget. Foto: Bildbyrån

Indonesien blir av med U20-VM

Uppdaterad
Publicerad

Indonesien tappar U20-VM i fotboll med mindre än två månader kvar, meddelar Fifa.

Beslutet kommer efter att Balis guvernör krävt att Israel ska förbjudas att tävla.

På fredag skulle det lottas inför kommande U20-VM, men lottningen ställdes in efter Balis guvenörs uttalande om att inte ta emot Israels lag.

Nu står det klart att Indonesien blir av med mästerskapet. Beskedet kommer efter ett möte mellan Fifas ordförande Gianni Infantino och Indonesiens fotbollsförbunds ordförande Erick Thohir.

”På grund av rådande omständigheter har Fifa beslutat att frånta Indoniesien värdskapet till U20-VM”, skriver Fifa i ett uttalande.

Tidigare i mars var det stora demonstrationer i huvudstaden Jakarta där människor viftade med Indonesiens och Palestinas flaggor och krävde att Israel inte skulle få delta i mästerskapet.

Fifa meddelar att de kommer att fortsätta stötta Indonesiens fotbollsförbund efter den tragiska olycka i höstas då 135 människor dog i våldsamheter efter en fotbollsmatch.

Arbetet med att hitta ett nytt värdland pågår.

Mästerskapet spelas 20 maj-11 juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.