Sverige och Caroline Seger jagar EM-biljett Foto: Bildbyrån

Missar Sverigematchen – måste stanna hemma och jobba

Uppdaterad
Publicerad

Tre av Lettlands spelare saknas när Sverige tar emot Lettland i EM-kvalet.

En på grund av familjeskäl och två är tvungna att stanna hemma för att jobba.

– Att spelare är tvungna att välja, år 2020 är helt otroligt tråkigt såklart, säger Sveriges mittfältare Caroline Seger.

Sverige jagar en EM-plats och möter Lettland på Gamla Ullevi under torsdagen.

Men Lettland har fått tre återbud inför mötet.

Damlandslaget i fotboll

Olga Sevcova, enda målskytt senast mot Sverige (1–4) och utsedd till landets bästa spelare är hemma av familjeskäl. Kristine Girzda och Renate Fedotova blir hemma för att arbeta.

– Girzda och Fedotova är inte professionella så båda var tvungna att stanna hemma och arbeta. Deras chefer tvingade spelarna att jobba, säger Lettlands presschef Ilja Polakovs till Fotbollskanalen.

Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson:

– Sevcova är helt klart en av deras absolut bästa. Det är helt klart en försvagning, säger Gerhardsson.

”Jag lägger bort allt”

– Sedan är allt sånt där är tråkigt, men helt ärligt är man väldigt fokuserad i fotbollsbubblan. Jag lägger bort allting annat, det är mitt jobb att fokusera på fotbollen att vi ska göra de bästa resultaten. Vi har möjlighet att gå till EM. Det är min uppgift, och inte kommentera andra saker som händer runtomkring.

Sveriges mittfältsstjärna Caroline Seger instämmer med förbundskaptenen.

– Att spelare är tvungna att välja, år 2020 är helt otroligt tråkigt såklart. Men det är svårt för oss att ta tag i de frågorna och veta vad man kan göra.

– Vi jobbar så mycket vi kan på vårt håll och försöker skapa bättre förutsättningar för oss här hemma, sen förhoppningsvis leder det till att det kan bli bättre över hela världen.

Sverige leder gruppen efter fem spelade omgångar och har samma poäng som tvåan Island. Lettland ligger sist i kvalgruppen och har 0 poäng och 2–30 i målskillnad.

SVT sänder Sverige–Lettland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet