Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ingemar Erlandsson gjorde 69 A-landskamper – däribland en VM-kvalmatch mot Nordirland 1982. Foto: Bildbyrån

MFF-ikonen Ingemar Erlandsson död: ”Oerhört uppskattad människa”

Uppdaterad
Publicerad

Ingemar Erlandsson är död.

Den tidigare landslagsbacken avled efter en kort tids sjukdom, bekräftar Malmö FF.

Erlandsson blev 64 år.

Ingemar Erlandsson kom till Malmö FF som 18-åring, och totalt blev det 473 matcher för de himmelsblå mellan åren 1976 och 1987. Under den perioden vann han två SM-guld och var med och förde MFF till Europacupfinal mot Nottingham Forest 1979.

”Malmö FF minns Ingemar Erlandsson som en fantastisk fotbollspelare och en oerhört uppskattad medmänniska som med sin varma personlighet och sitt stora engagemang varit bidragande till förenings utveckling och framgångar i nästan fem decennier”, skriver klubben.

Erlandssons tidigare lagkamrat Roland Andersson kommenterar beskedet:

”Oerhört tragiskt besked att min härlige fina vän, och fantastiske fotbollsspelare, Ingemar Erlandsson gått bort. Jag känner oerhört stor sorg och mina allra innersta tankar går till Ingemars nära och kära”, säger Andersson i en skriftlig kommentar till TT.

Erlandsson gjorde totalt 69 A-landskamper (1978-1985) och var under perioden lagkapten.

Efter spelarkarriären fortsatte Ingemar Erlandsson involvera sig i Malmö FF som ledamot i föreningens styrelse och därefter som ordförande och sammankallande i MFF:s valberedning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.