Nilla Fischer missar de två kommande EM-kvalmatcherna. Däremot är Fridolina Rolfö tillbaka från skada och med i truppen igen. Foto: Bildbyrån

Ingen Fischer i EM-kvalet

Uppdaterad
Publicerad

Nilla Fischer missar EM-kvalmatcherna mot Ungern och Slovakien. Skadan hon dragits med är inte helt läkt.

– Min bedömning är att hon inte är tillgänglig, säger förbundskapten Peter Gerhardsson under dagens presskonferens

Nilla Fischer vilades under den förra landslagssamlingen för att vara i bättre slag i de kommande två. Men skadan har inte läkt än, och Fischer ställs över än en gång.

– Jag har haft kontakt med henne, klubben och medicinskt team. Min bedömning är att hon inte är tillgänglig, säger förbundskapten Peter Gerhardsson under dagens presskonferens.

Damlandslaget i fotboll

Rolfö tillbaka

En annan som haft skadebekymmer är Fridolina Rolfö, som utgick med en muskelskada under en ligamatch med Wolfsburg den 7 september. Men enligt Gerhardsson ska det inte vara någon fara med Rolfö.

– Jag pratade med henne i går och har haft kontakt med tränaren. Vi hoppas hon kan spela många minuter med oss.

Matcherna som ska spelas är borta mot Ungern den 4:e oktober och hemma mot Slovakien den 8:e oktober.

Sverige mötte Ungern även under VM-kvalet och lekte med motståndet. Men enligt Gerhardsson är laget bättre nu.

– De åkte till Island och förlorade visserligen men gjorde en bra match. Vi förväntar oss en tuff match i Ungern, säger han.

Här är truppen:

Målvakter:

Hedvig Lindahl, Zecira Musovic, Jennifer Falk

Backar:

Linda Sembrant, Magdalena Eriksson, Amanda Ilestedt, Nathalie Björn, Hanna Glas, Jonna Andersson, Emma Kullberg, Sandra Adolfsson.

Mittfält och anfall:

Elin Rubensson, Caroline Seger, Julie Zigiotti Olme, Kosovare Asllani, Julia Roddar, Olivia Schough, Sofa Jacobsson, Lina Hurtig, Anna Anvegård, Stina Blackstenius, Madelen Janogy, Fridolina Rolfö, Loreta Kullashi

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet