MFF:s vd Niclas Carlnén. Foto: Bildbyrån.

Ingen oro i MFF inför Hammarbymatchen: ”Inga problem”

Uppdaterad
Publicerad

Nästan halva laget har smittats av corona.

Men Malmö FF:s vd känner ingen oro inför söndagens möte med Hammarby.

– Vi spelar, utan tvekan. Det är inga som helst problem, säger Niclas Carlnén till SVT Sport.

Sedan lagkaptenen Anders Christiansen testades positivt för corona mitt under Malmös guldfirande den 8 november har ytterligare spelare i och omkring A-truppen konstaterats med covid-19.

På måndagen gick Malmö FF ut med att halva truppen, både spelare och stab, testats positivt.

På söndag väntar bortamatch mot Hammarby i allsvenskan och MFF:s vd Niclas Carlnén hymlar inte om att yngre spelare kan komma att få chansen i ordinarie spelares frånvaro.

”Inget nytt”

– Det är absolut så att vi kan lyfta upp några yngre spelare, det har vi gjort innan så det är inget nytt i sig. Den beredskapen har vi. Och vår trupp i dag är 25 spelare, fler än hälften av dem är tillgängliga och sedan är vi ganska säkra på att det är ytterligare några som kommer tillbaka de närmaste dagarna, säger Carlnén.

Någon fara för matchen ska det inte vara.

– Nej, nej, nej. Vi spelar absolut, utan tvekan. Det är inga som helst problem, säger Carlnén.

”Vill fortsätta vinna”

På tisdagen gick en mindre grupp MFF-spelare i träning, alla testades inför passet och enligt vd:n förändrades inte antalet positiva.

– Det är fortfarande strax under 50 procent. Det följer det vi har hoppats på. Sedan handlar mycket om när man är symptomfri, säger Carlnén, som tror på ett fortsatt hungrigt lag trots att SM-guldet redan är bärgat.

– Vi vill fortsätta vinna oavsett vilket lag vi ställer på planen.

KLIPP: Här firar MFF guldet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.