• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Foto: TT Nyhetsbyrån

Ingen oro trots skador inför EM-kvalet

Uppdaterad
Publicerad

Inför EM-kvalet mot Ungern så saknas två ordinarie mittfältare, Caroline Seger och Elin Rubensson. Men trots det är inte Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson orolig.

– Vi har hela tiden reserver och pratar om vad som kan hända, säger han till SVT Sport.

Med kaptenen Caroline Seger och Elin Rubensson skadade så finns det en stor lucka mitt i den svenska startelvan att fylla för Gerhardsson. Men det ska inte vara några problem enligt förbundskaptenen.

– När man tar ut en trupp så tar man ut en trupp som ska kunna handskas med skador, säger han till SVT Sport.

Damlandslaget i fotboll

När det kommer till Seger och Rubensson så är det skador som varit kända under veckan, vilket underlättar arbetet med att fylla luckorna. Och det är ingen ny situation för Gerhardsson.

– Det är normalt, jag vet inte hur många gånger man varit med om det.

Samtidigt som det är tunga tapp, så ser han ändå det positiva i situationen.

– Man tycker att det är tråkigt för de som inte är med. Men man gläds också åt de som verkligen vill visa, och förhoppningsvis tar chansen i morgon.

En spelare som Julia Zigiotti Olme är beredd att fylla de vakanta platserna och vill gärna visa vad hon kan:

– Jag kan tillföra mycket kreativitet, jag vågar gå fram med bollen och hitta mellan lagdelarna, säger hon till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet