Djurgårdens Michaela van den Bulk. Foto: Bildbyrån

Ingen segrare i ångestmötet – fördel Djurgården

Uppdaterad
Publicerad

Med en poängs skillnad låg Djurgården tia i tabellen och Umeå elva och på nedflyttningsplats.

Vinnaren i mötet skulle avancera till säkrare mark men matchen slutade utan mål och delad pott.

Då ser Djurgården ut att bli vinnaren mellan lagen i bottenstriden.

För att vara en match med så mycket på spel vågade båda lagen att rulla boll väldigt mycket i den första halvleken.

Chanser skapades det dock mindre av och det var inte förrän en jättechans kom i andra som hemmapubliken fick sätta jublet i halsen.

Simonsson missade friläge för Umeå

Efter en Djurgårdsinspark kom bollen mot tillbaka på nytt men en pilsnabb Umeåspelare i form av Therese Simonsson överraskade bortbacklinjen och roffade åt sig bollen.

Friläge från mer eller mindre 30 meter och avslutet förbi Gudbjörg Gunnarsdottir men även stolpen och applåderna uteblev.

Istället för hemmamål fortsatte den mållösa matchen i ett skede där Djurgården tog över allt mer.

Med dryga halvtimmen kvar bröt sig Olivia Schough sig loss på högersidan och slog in ett inlägg som vinklades men i händerna på Tove Enblom.

Djurgården nära tre poäng

Djurgårdarna fortsatte att pressa på eftersom med ett antalet målchanser men det var först i matchens absoluta slutskede som det var riktigt riktigt nära.

Först dunkade Camilla Huseby med nytt distansskott som smet precis över på tilläggstidens början.

Men trots att klockan klämtade hann det rödklädda bortalaget skicka in två inlägg och en hörna som räddades av Umeåförsvarare i absolut sista stund och räddade poängen.

För Djurgårdens del var dock poängen viktig då man i sista omgången har jumbon Uppsala. Västerbottningarna Umeå har ett tuffare möte framför sig då man möter Eskilstuna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.