Caroline Segers svenska landslag får inte OS-kvala i Sverige. Foto: Adam Ihse/TT

Inget OS-kval i Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Det blir inget OS-kval i Sverige.

I stället får Pia Sundhages landslag resa till Nederländerna.

Där avgörs deras OS-öde. ”Att spela på hemmaplan hade självklart varit en fördel”, säger Caroline Seger till SVT Sport.

Svenska fotbollförbundet ville arrangera OS-kvalet som spelas nästa år. Men det kommer i stället att gå i Nederländerna.

– Att spela i Sverige hade självklart varit en fördel med publiken och det märkte vi inte minst under EM, men jag tror det blir bra i Holland också, säger Caroline Seger till SVT Sport.

Damlandslaget i fotboll

”Tre tuffa matcher”

Det svenska landslaget möter Norge (2 mars), Schweiz (5 mars) och värdnationen Nederländerna (9 mars) i jakten på den sista biljetten till damernas OS-turnering i Rio de Janeiro sommaren 2016.

– Det kommer bli tre tuffa matcher och tre bra lag som vi får möta, säger Seger.

”Hoppas klubbarna och förbundet”

Men Seger ser ett problem med tidpunkten. Algarve Cup får landslaget avstå, men damallsvenskan har inte startat än och det kan göra att spelarna inte är helt redo för kval-match.

– Hur det går kommer beror jättemycket på hur det ser ut för spelarna hemma i Sverige. De har som vanligt försäsong då och har en månad kvar till premiären , det är bara spelarna som spelar i Europa som är igång.

– Jag hoppas och tror att klubbarna och förbundet kommer överrens om en bra plan så alla kommer förberedda.

Kvalet kommer att spelas på två arenor i Rotterdam. Endast ett lag går vidare från kvalet.

Motståndarna i kvalet

Caroline Seger kommenterar motståndarna i det stundande OS-kvalet.

Norge

Det blir alltid speciella möten med tanke på att det är två nordiska länder. De är tuffa och starka, det visade de inte minst i VM not Tykland när de fick med sig ett bra resultat. Det brukar bli riktigt jämna matcher och det har många bra fotbollsspelare.

Schweiz

Känslan jag fått av dem är att de gått framåt väldigt mycket de senaste åren. De har fantastiska spelare och vi känner till många av dem, bland annat Ramona Bachmann. De är ett tekniskt skickligt lag, med snabba spelare på topp.

Nederländerna

Ett fysiskt starkt lag, men som också har snabba spelare framåt. En del spelare är i damallsvenskan som vi känner väl till. Vi vann senast mot dem och det är väl positivt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet