• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Andres Iniesta, till höger, och Kobe Vissels ägare Hiroshi Mikitani. Foto: TT.

Iniesta klar för japanska Kobe

Uppdaterad
Publicerad

Fotbollsvärldens sämst bevarade hemlighet blev i dag spräckt. Barcelonas Andres Iniesta har skrivit på för japanska Kobe. Enligt ESPN får han en årslön på 260 miljoner kronor.

– Jag är glad att i dag kunna meddela att Andres Iniesta kommer att skriva på för att spela i Vissel Kobe efter sin historiska karriär i FC Barcelona, sade klubbens ägare Hiroshi Mikitani under en presskonferens i Tokyo.

Enligt japanska medier har Iniesta kommit överens om ett treårskontrakt med J-League-klubben.

I går lade Iniesta ut bilder på Twitter där han poserade tillsammans med Vissel Kobes ägare Hiroshi Mikitani vid en privatjet. Iniesta skrev om ett ”nytt hem” och hade satt dit den japanska flaggan.

I Kobe spelar den förre tyska stjärnan Lukas Podolski som är lagkapten.

Går inte till en toppklubb

34-årige Iniesta började i Barcelona som tolvåring och spelade 674 seniormatcher för klubben. Han vann 22 större titlar. Han avslutade tiden i Barcelona i söndags då Barcelona slog Real Sociead med 1-0 i ligaavslutningen.

Vissel Kobe ligger sexa i japanska J-League efter 15 matcher. Förra året slutade klubben nia i ligan som har 18 lag. Iniestas kanske största ögonblick i karriären var när han gjorde matchens enda mål för Spanien i VM-finalen 2010 mot Nederländerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.