Lorenzo Insigne. Foto: Bildbyrån.

Insignes briljans bakom Napoli-seger

Uppdaterad
Publicerad

Napoli inledde Serie A på bästa sätt genom att vända och vinna borta mot Lazio. Yrvädret Lorenzo Insigne visade vägen i 2-1-segern.

Förra säsongen spelade Napoli en flödande fotboll, ledda av nuvarande Chelsea-tränaren Maurizio Sarri, men slutade tvåa.

Ny boss vid sidlinjen är Carlo Ancelotti och den italienske gentlemannen fick i kväll en smakstart på sitt äventyr.

Napoli åkte till Rom för möte med Lazio, som inledde starkast när anfallaren Ciro Immobile blixtrade till.

Immobile mötte boll, vände bort tre försvarare och vred in ledningsmålet med vänsterfoten. Lazio såg ut att hålla 1-0 halvleken ut – men då klev Napoli-sonen Lorenzo Insigne in i handlingen.

På tilläggstid i första halvlek gled han inåt i banan och svepte i väg ett inlägg mot bortre stolpen, den typen av inlägg som Napoli närmast hade patent på förra säsongen.

Där mötte José Callejon och serverade Arkadiusz Milik, den polske skyttekungen som plågats av skador. En enkel men förlösande bredsida senare var ställningen 1-1.

En kvart in i andra föll avgörandet när Insigne böjde in 2-1 i bortre krysset och såg till att Napoli åkte hem med alla tre poäng.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.