Zlatan Ibrahimovic blev målskytt och utvisad i Milano-derbyt. Foto: Bildbyrån

Zlatan målskytt och utvisad i Milano-derbyt

Zlatan Ibrahimovic stod i händelsernas centrum i tisdagens Milano-derby.

Han gav Milan ledningen, hamnade i storbråk, blev utvisad och fick se Inter vända till seger med 2-1.

Inter är nu vidare till semifinal i italienska cupen.

Den svenske anfallsstjärnan hade en bra målchans i den 13:e minuten när han nickade utanför på ett inlägg från Rafael Leão. Milan tvingades sedan till ett tidigt byte, redan i den 20:e minuten, efter att danske landslagsmannen Simon Kjaer gjort illa sig i en närkamp.

I den 31:a minuten sprack dödläget när Ibrahimovic plockade ner en boll och, från position strax utanför straffområdet, sköt ett lågt skott som gick i mål via stolpen. Målet blev det enda i första halvlek.

Zlatans attack: ”Din lille åsna”

Precis före pausvilan blev Ibrahimovic varnad efter en hätsk diskussion med Inters Romelu Lukaku där stjärnorna stod panna mot panna med varandra. Ibrahimovic hördes då säga ”din lille åsna” till Lukaku som blev vansinnig och fick hållas tillbaka av lagkamrater. Båda blev varnade i situationen.

– Det är en situation där ett gult kort sedan leder till ett annat. De är två jättar, de sade något till varandra, men jag vet inte vad. Sådant händer och vi måste titta framåt, säger Milan-tränaren Stefano Pioli till tv-kanalen Rai.

Inters tränare Antonio Conte sade såhär:

– Ibra har mycket vinnarinstinkt. Han är en krigare, och jag tycker att Romelu håller på på att utveckla den sidan. Jag kan bara vara glad över att se honom så uppjagad.

KLIPP: Se Zlatans attack mot Lukaku här

Eriksen hjälte i 97:e minuten

I den 58:e minuten gick Zlatan in oförsiktigt i en närkamp, fick sin andra varning och fick lämna planen.

– Vid det andra gula kortet försökte han jobba hemåt och hjälpa laget. Han kunde ha saktat ner, men det är sådant som händer, säger Pioli.

– Att få en spelare mindre gjorde det mycket svårare.

Med en man mindre på banan tappade Milan ledningen. Romelu Lukaku kvitterade till 1-1 på straff i den 71:a minuten innan Christian Eriksen frälste Inter med en fantastisk frispark på tilläggstid, i den 97:e minuten.

KLIPP: Nannskog: Därför vinner Milan Serie A med Zlatan (19 januari 2021)