Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Kiese Thelins mål mot Hammarby Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Isaac Kiese Thelin målskytt igen när Malmö FF vann mot Hammarby

Uppdaterad
Publicerad

Hammarby på besök i Malmö.

Då slog förra årets skyttekung Isaac Kiese Thelin till för andra matchen i rad när MFF vann med 2-0.

– Vi hade full kontroll på dem, säger tvåmålsskytten till SVT Sport.

Det var ett ovanligt defensivt Hammarby som ställde upp i Malmö. Inledningen bestod av en lågt stående fembackslinje från bortalaget och ett MFF som rullade boll och letade efter luckor.

– Vi har ambitioner om att inte vara låga och vi vill spela högt, pressa framåt och vara aggressiva, men ibland blir inte matchbilden som man tänkt sig och då får man justera och spela utifrån det, säger Edvin Kurtulus till SVT Sport.

Men drygt halvtimmen in i matchen skulle det smälla. Sebastian Nanasi hittade fram till Isaac Kiese Thelin som sprang i djupled och kom fri med målvakten – mål för andra raka matchen och 1-0 till MFF.

I den andra halvleken var det dags igen. Taha Ali hittade fram till Kiese Thelin som satte karriärens enklaste bredsida i mål.

– Det är en bra anfallare. Han har visat det i många år. Inte jätteinvolverad i spelet, men han är där när det gäller, säger Kurtulus.

Hammarby hade några försök, men MFF dominerade matchbilden och lyckades hålla nollan.

– Jättesköna känslor, vi är glada och gjorde en bra match. Vi hade full kontroll på dem, säger tvåmålsskytten Kiese Thelin.

Vad säger du om din insats?

– Bra, jag får göra två mål. Alltid kul att göra mål som betyder tre poäng. Vår inledning i allsvenskan är bra. Vi vill göra mer, men vi är ödmjuka och ska jobba hårt.

Nanasi:

– Vår första halvleken är riktigt bra, vi släppte inte till något alls, de får knappt ha bollen på vår planhalva.

Bajen-nyförvärvet Frederik Winther skadade sig i slutet av matchen och efter matchen behövde han stöd för att kunna gå. Hans knä var även kraftigt lindat.

Malmö FF har nu vunnit de två inledande matcherna i allsvenskan.

Missa inte Fotbollsstudion, SVT:s magasin om allsvenskan, i SVT1/Play måndag 22.10.

Allsvenskan

Malmö FF logo

Malmö FF

2 - 0

Hammarby IF logo

Hammarby IF

Eleda Stadion, Malmö
Publik: 21357
Domare: Adam Ladebäck

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.