Alexander Isak med gott självförtroende inför kvalmötena Foto: TT Nyhetsbyrån

Alexander Isak: Jag skulle vara stolt såklart

Uppdaterad
Publicerad

Aleaxander Isak har haft en fantastisk säsong som utlånad till Willhelm II i Nederländerna. han har öst in mål och i senaste landslagssamling svarade 19-åringen för två riktigt bra inhopp. Nu är han med inte bara som en joker utan som en tänkbar startspelare på topp.
– Det skulle vara otroligt. Jag skulle vara stolt såklart, säger Isak om möjligheten att tåga in på Friends från start.

Till förra samlingen kom Isak som en ersättare, som en talang som äntlligen skulle skolas in i landslaget. Efter två briljanta inhopp mot Rumänien och Norge har Isak fortsatt göra avtryck i Nederländerna.

Nu kom han till landslagssamlingen med en annan pondus och en annan känsla.

– Jag har haft en bra säsong och haft många bra matcher sedan senaste samlingen så jag  kommer in med ett lite annat självförtroende, en bättre känsla. Jag har vait med en gång förut nu så man förstår lite bättre hur allting fungerar. Det är en bättre känsla.

Troligast är kanske att Robin Quaison startar imorgon tillsammans med Marcus Berg men det inte på något sätt givet med tanke på att Quaison bara alldeles nyligen fått tummen upp efter skada. Alexander Isak kan få starta, vilket skulle vara oerhört stort för 19-åringen.

– Det skulle vara otroligt. Jag skulle vara stolt såklart. Det skulle vara fantastiskt att få spela här på Friends framför svenska folket, om så blir fallet skulle jag vara väldigt nöjd, säger Isak.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer