Muamer Tankovic och Alexander Isak. Foto: TT/AP

Isak kammade noll – Tankovic spräckte nollan

På varsin front förlorade Alexander Isak och Muamer Tankovic varsin match.

Skillnaden? Isak blev mållös för sitt Real Sociedad – Tankovic gjorde sitt första mål för AEK Aten.

Alexander Isak spelade från start när hans Real Sociedad tog emot Napoli på hemmaplan i ett spännande Europa League-möte.

Det blev dock varken mål eller poäng för La Liga-klubben. I stället gjorde Matteo Politano matchens enda mål tidigt i andra halvlek.

Europa League

Tio minuter senare svarade David Ospina för en kanonräddning när Portu tog emot en boll av David Silva och avslutade mot främre.

Isak byttes ut direkt efter, i 67:e. 1-0 stod sig matchen ut och Napoli har tre poäng, lika många som Sociedad, efter två omgångar.

Tankovic nätade

Med publik i ryggen är grekiska lag vanligen hemmastarka, men det här är ingen vanlig säsong. Det gäller givetvis även AEK Aten.

I hemmamötet med engelska toppklubben Leicester satte skyttekungen Jaime Vardy 1-0 och Hamza Choudhury utökade till 2-0.

AEK fick dock kontakt och det genom Muamer Tankovic, ny från Hammarby, som distinkt tryckte in sitt första mål för klubben.

Klockan stod då på 49 och ”Mujo” hade bara varit på planen i några minuter. Målet blev dock betydelselöst och Leicester vann med 2-1.

Karlsson målskytt

Ur blågul synvinkel noterades en annan svensk för poäng, nämligen Jesper Karlsson när hans AZ Alkmaar slog Rijeka med 4-1 hemma.

Den förre Elfsborg-stjärnan stack i väg på vänsterkanten, väntade in en back, fintade och skickade in 3-0-målet i bortre hörnet.

Mindre lyckad blev kvällen för Mikael Ishak, som förra omgången gjorde två mål för sitt Lech Poznan borta mot Benfica.

I dag blev de noll poäng för hans polska klubb efter att Alfredo Morelos frälst Rangers med matchens enda mål i Skottland.

MER EUROPA LEAGUE: Assist och straffmiss av Zlatan i Milan-seger