Assist och straffmiss av Zlatan i Milan-seger

22 raka utan förlust blev 23 när Milan tog emot Sparta Prag i Europa League.

Zlatan Ibrahimovic spelade fram till ett mål och brände en straff när ”Rossoneri” vann med 3-0.

Sparta Prag kom på besök till ett tomt San Siro, med förhoppningar om att skaka om ett formstarkt Milan i Europa League.

Den italienska klubben hade inför matchen spelat 22 raka utan förlust och nu förlängdes sviten när tjeckerna slogs tillbaka.

Europa League

Med 24 minuter spelade serverade Zlatan Ibrahimovic sin lagkamrat Brahim Diaz, som vände bort en försvarare och satte 1-0.

Strax före paus föll ”Ibra” i straffområdet, fick straff – men missade när han fick för mycket fot under bollen och prickade ribban.

Första på 16 år

Utifrån siffror från statistikbyrån Gracenote var det första gången sedan EM 2004, mot Holland, som Zlatan missade mål från straffpunkten.

Däremot har han hamrat in 87 av 103 straffar i tävlingsmatcher, vilket gör honom 84-procentig. En genomsnittlig straffskytt ligger på 75 procent.

I jämförelse sätter Barcelonas Lionel Messi 78 procent av sina straffar och Cristiano Ronaldo, i dag i Juventus, 83 procent.

Milan öste på

I halvtid byttes Ibrahimovic ut och efter en kvart stötte inhopparen Rafael Leao in 2-0 från nära håll efter Diogo Dalots framspelning.

Dalot fick tio minuter senare se sitt avslut med vänsterfoten styras in och därmed fastställdes slutresultatet 3-0.

– Vi hade redan planerat att Zlatan skulle bytas ut. Vi har en väldigt tuff match på söndag, säger tränare Stefano Pioli till Sky Sport Italia.

På söndag ställs Milan mot Udinese på bortaplan, med siktet inställt på att befästa serieledningen i Italien.

MER ZLATAN: Två mål av Ibrahimovic mot Roma (26 oktober 2020)