Alexander Isak om hur fel han haft: ”Är en helt annan känsla”

Uppdaterad
Publicerad

Uefa valde Alexander Isak till matchens bästa spelare. 21-åringen från Real Sociedad har fått sitt genombrott i landslaget efter en succésäsong i La Liga med 17 mål.

– Det känns jättebra, säger Isak till SVT Sport som totalt missat i sin förhandskänsla kring hur mästerskapet skulle vara.

Efter en försiktig, för att inte säga feg, första havlek ledde Alexander Isak den svenska förvandlingen i andra halvlek. Han var överallt där det skapades svenska chanser.

– Andra halvlek blev mer öppen och jag kunde attackera och skapa ett antal målchanser. Alla förstår nog vilken enstaka grej som saknades i dag, säger Isak som gick mållös av planen.

Fotbolls-EM

Vad sa ni till varandra i paus?

– Vi låg relativt bra och behövde bara få upp energin lite, snacka lite mer och gå på fler ”triggers” och kunna vinna boll och det tycker jag att vi gör från första sekunden i andra halvlek. Det är vi som styr och ställer i andra halvlek och skapar egentligen allt, säger Isak som per omgående visade målhunger men blev blockad i absolut sista sekunden i första minuten av andra halvlek.

KLIPP: Se Sveriges segermål här:

”Jag har haft helt fel”

Hur känns det personligen?

– Det känns jättebra. Jag har innan mästerskapet försökt förklara hur det känns att representera Sverige. Jag har haft helt fel för det här är en helt annan känsla, att få spela EM på sådana här arenor och göra det för Sverige är en otrolig känsla och vi lyckas ta tre poäng i den här matchen, säger Isak om det stora äventyret i EM-slutspelet.

Vad säger du om straffsituationen?

– Det är väl en ganska klar straff. Robin kommer där med en otrolig löpning och lyckas få fram en tå så bollen går mellan målvaktens ben och får väl en touch där. Det ska vara straff.

Nu väntar Polen.

– Det ska bli kul, vi har ju fått en otrolig start på det här mästerskapet. Nu får vi ladda om batterierna mot Polen och göra det så bra som möjligt.

Lagspelaren Janne Andersson ser en superspelare i Isak.

– Han är fantastisk och han är inte färdig ännu som spelare och men har en helhet som är oerhört tilltalande. Med lite marginal så skulle han ha gjort mål också men de får vi ha instående, säger förbundskaptenen Janne Andersson.

KLIPP: Soloräd av Isak: ”Matchens prestation”

Europamästerskapet

Sverige logo

Sverige

1 - 0

Slovakien logo

Slovakien

Gazprom Arena, Sankt Petersburg
Publik: 11525
Domare: Daniel Siebert

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet