Håkan Mild och Alexander Isak. Foto: Bildbyrån

Håkan Mild: ”Det kommer att krävas en hel del”

Publicerad
På 1990-talet gjorde Håkan Mild succé på Real Sociedads mittfält och nu är supertalangen Alexander Isak klar för den baskiska klubben.
– Det är jätteroligt och kommer att bli väldigt bra. Jag tror att Alexander Isak kommer att trivas fantastiskt. Det är en härlig stad och en väldigt, väldigt bra klubb. En bra matchning, säger Mild till SVT Sport.

Enligt Mild är Real Sociedad en bra klubb att komma till för en ung, lovande spelare.

– Familjär, seriös, ordning och reda. Fantastiska träningsmöjligheter och stort intresse. Det är en klubb som vill spela fotboll så jag tror att det kommer att passa bra. De har väldigt många fina spelare också. Det är en bra klubb på alla sätt.

Vad är det viktigaste för att snabbt komma in i klubben och livet där?

– Språket är jätteviktigt att lära sig för att komma in i det. Baskien är lite speciellt, även om det så klart är lite annorlunda än då jag var där. Det är lite nationalistiskt för regionen.

Hur är supportrarna?

– Det är ett ganska stort tryck från supportrar, men det är vänligt ändå. De är väldigt måna om spelarna från sin egen region. Det kommer absolut att krävas en hel del.

Mild tror att Isak kommer att få chansen att spela till sig en startplats tidigt. Han gick till klubben från Borussia Dortmund och det har rapporterats om en övergångssumma på cirka 6,5 miljoner euro.

– De lägger en ansenlig summa för att vara Real Sociedad så de har nog en stor tro på honom. Men sedan är det alltid tufft med ett nytt spela och spanska ligan är väldigt bra. Men jag tror att den kommer att passa honom bättre än den tyska ligan, säger Mild.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer