Alexander Isak om skadorna. Foto: TT

Isak om bakslaget: ”Klart man blir lite orolig”

Uppdaterad
Publicerad

Med två dagar kvar till EM-pemiären drabbades Sverige av dubbla skador under lördagen.

Alexander Isak medger att det finns en viss oro.

– Det är klart att man blir lite orolig, säger Isak.

På måndag kliver Sverige in i EM-slutspelet med premiärmatch i Sevilla mot Spanien.

Men med två dagar kvar till match drabbades Sverige av dubbla bakslag under lördagen. Först avstod Albin Ekdal vissa delar av träningen på grund av skada och sedan tvingades Jens Cajuste kliva av med en lindad fot.

Fotbolls-EM

Alexander Isak berättar att han var orolig när Cajuste klev av.

– Det är klart att man blir lite orolig i början när man inte vet vad som har hänt, säger Alexander Isak på dagens presskonferens.

Cajuste ska ha skjutit ett skott och efter det lagt sig ner i gräset. Foten lindades sedan hårt och han tog sig för fotleden innan han haltade av planen.

– Tråkigt för Jens. Jag såg inte situationen, men framför allt lider jag med Jens så här två dagar innan premiären. Men jag hoppas verkligen inte att det är mer än en stukning, säger Emil Forsberg.

– Han verkade ganska lugn efter träningen så det kändes ganska bra, säger Isak som träffade Cajuste efter dagens träning.

Trots skadorna går både Isak och Forsberg in i mästerskapet med en bra känsla.

– Jag tror att alla tycker att det ska bli jättekul att det drar igång. Med två dagar kvar känns det bra i truppen, positivt och bra fart på träningarna, säger Forsberg.

– Det är klart att det är en spänning och man känner att det närmar sig, det känns i gruppen. Men stämningen är på topp och grabbarna är glada. Det ska bli väldigt kul att åka ner till Spanien, säger Isak.

Sveriges EM-premiär mot Spanien sänds i SVT1/Play på måndag klockan 21.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet