Alexander Isak. Foto: Bildbyrån

Isak öser in mål – hattrick på en kvart: ”Galet”

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Isaks toppform håller i sig.

I ligamatchen mot Fortuna Sittard gjorde svensken ett hattrick – alla mål från straffpunkten.

– Det är en av de mest galna matcher jag har spelat. Det var galet. Tre straffar är inte så normalt, sa han i holländsk TV till Fox Sports enligt Aftonbladet. Isak blir den förste spelaren i den nederländska högstaligans historia att göra tre straffmål i en och samma match.

Alexander Isak har nu gjort åtta mål på de fem senaste matcherna i den nederländska ligan. För Willem II, klubben som lånat honom från Borussia Dortmund, gjorde han i kväll tre nya på Koning Willelm II-stadion.

Och det var ett rätt så unikt hattrick mot Fortuna Sittard, för alla tre mål satte 19-åringen från straffpunkten. Den första, en kvittering till 1–1, satte han till höger om målvakten minuten före halvtidsvilan. Den andra, en kvittering till 2–2, satte han till vänster om målvakten. Och den tredje, ett ledningsmål till 3–2, satte han till höger om målvakten som testade att stå kvar.

Tre mål på en kvarts speltid för Isak, och tack vare honom vann Willem II med 3–2 och klättrar upp till en åttondeplats i den nederländska ligan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.