Isak Pettersson lämnar IFK Norrköping Foto: Bildbyrån

Isak Pettersson lämnar IFK Norrköping för Toulouse

Uppdaterad
Publicerad

Isak Pettersson lämnar IFK Norrköping och allsvenskan. Karriären fortsätter i Toulouse i den franska andraligan.

Sent på tisdagskvällen presenterades han på klubbens hemsida.

– Jag är väldigt glad och förväntansfull, säger Pettersson.

Pettersson valdes till allsvenskans bäste målvakt 2018 och 2019 men deklarerade tidigt förra säsongen att han inte ville förlänga sitt kontrakt med IFK Norrköping. Under måndagen kom uppgifter om att han befann sig i Toulouse för ett läkarundersökas och skriva kontrakt.

Efter Toulouse 1–0-seger mot Paris FC presenterades han som nyförvärv på klubbens webbplats.

”Kan inte vända”

I Toulouse får Pettersson ta upp kampen med Maxime Dupé om jobbet som förstemålvakt.

– Jag kan inte vänta på att få komma igång. Jag vill träffa de andra spelarna, tränaren och hjälpa laget att ta så många poäng som möjligt. Jag hoppas att jag kan komma in med energi till klubben, jag gillar att spela med fötterna och starta anfallen bakifrån och självklart också stoppa motståndarna från att göra mål. säger Pettersson.

Elmander där tidigare

Toulouse ramlade förra säsongen ur den Ligue 1. I klubben har svenska spelare som Johan Elmander, Ola Toivonen och Jimmy Durmaz tidigare spelat.

Enligt flera olika medier ska Oscar Jansson, länge och nyligen i Örebro SK, vara högaktuell att ersätta Pettersson i IFK Norrköping.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.