Foto: Bildbyrån

Isak välkomnar publiken: ”Väldigt skönt att ha dem tillbaka”

Uppdaterad
Publicerad

Drygt 15 000 supportrar förväntas på torsdag när Sverige möter Spanien i VM-kvalet.

Ett kärt återseende mellan spelarna och supportrarna som hållits borta på grund av restriktionerna.

– Det var alldeles för länge sedan man spelade på Friends med hemmasupportrarna, säger Alexander Isak.

I går höll förbundskaptenen Janne Andersson i en presskonferens inför VM-kvalet. Senare under måndagen samlades landslagsspelarna och på torsdag väntar Spanien på hemmaplan – då med publik på plats.

Ett välkommet tillskott på läktarplats, menar Real Sociedad-stjärnan Alexander Isak.

Herrlandslaget i fotboll

– Väldigt skönt att ha dem tillbaka, det kommer ge oss energi, säger anfallaren.

”Ett test på torsdag”

Blågult hamnade i samma grupp som Spanien vid sommarens EM. Då blev det delad pott efter en mållös tillställning – och Sverige fick kritik för spelet.

– Vi får ett test på torsdag där vi måste göra en bra match om vi ska kunna vinna gruppen,. Det gäller att hitta rätt med lite nya spelare så snabbt som möjligt.

– Vi är svåra att ta oss igenom och det blir frustrerande för motståndarna. Vi vann gruppen så någonting måste vi gjort bra ändå.

Ett nytt landslag

Sedan i somras är det flera svenska profiler som tackat för sig. Andreas Granqvist, Marcus Berg, Sebastian Larsson, Gustav Svensson och Mikael Lustig finns bland namnen. Och flera nya har tillkommit i truppen.

– Det är stora spelare och stora personligheter som har lämnat. Det är ett spännande landslag vi har på gång här, men det gäller att få det att fungera, säger Isak.

Sverige ställs mot Spanien på torsdag, 20.45.

KLIPP: Här debuterar Messi för PSG (29 aug 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet