Victor Lindelöf riskerar att få mindre speltid i sitt klubblag Manchester United. Förbundskaptenen hoppas inte det händer ofta. Foto: Bildbyrån

Janne Andersson om Victor Lindelöfs speltid

Uppdaterad
Publicerad

Blågults försvarskugge Victor Nilsson Lindelöf bänkades i Manchester Uniteds ligamatch i går.

Rotation kan vara bra för ”Vigge”, med tanke på fjolårets ryggproblem, menar förbundskaptenen Janne Andersson.

– Sen så får det såklart inte bli så att han sitter på bänken hela tiden, säger han under en presskonferens.

I dag samlas det svenska herrlandslaget i fotboll för att ta sig an Spanien och Grekland i VM-kvalet – och däremellan vänskapsspela mot Uzbekistan. Inför landslagslägret har konkurrensen i Victor Nilsson Lindelöfs klubb, Manchester United, hårdnat. Laget har nämligen köpt in Raphaël Varane som spelar på samma position som svensken.

Och i går förpassades Lindelöf till bänken i ligamatchen mot Wolverhampton. Om det oroar förbundskaptenen Janne Andersson?

– Både ja och nej. Problemet förra året var att han spelade så många matcher och hade en rygg som krånglade och han fick inte vila, säger han.

”Får inte bli bänk hela tiden”

Andersson menar att det är fördelaktigt om mittbacken inte spelar lika många matcher som i fjol.

– Sen så får det såklart inte bli så att han sitter på bänken hela tiden.

Förbundskaptenen tror dock på att Ole Gunnar Solskjaer, tränare för det engelska storlaget, kommer att rotera laget under säsongen.

– Med tanke på cupspel, ligan och allt. Så hoppas jag att så det är så tänket är, att han snarare får mer rimligt antal matcher än förra året.

Sverige VM-kvalar mot Spanien på torsdag, 20.45.

KLIPP: Janne Andersson; ”Hoppas att Zlatan är med på nästa samling” (25 augusti 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.