Daniel Sundgren firar vad som blev AIK:s segermål (1-0) hemma mot Häcken. Foto: Bildbyrån

Beskedet: Daniel Sundgren kallas in till landslaget

Uppdaterad
Publicerad

Högerbacken Daniel Sundgren, 30, kallas in till landslaget av förbundskapten Janne Andersson.

Anledningen? Emil Krafth ska bli pappa.

– Det är en stor ära, säger han till landslagets hemsida.

Förbundskaptenen Janne Andersson har valt att kalla in ytterligare en spelare inför det svenska herrlandslagets kommande samling. Det handlar högerbacken Daniel Sundgren.

– Då Emil Krafth ska bli pappa i närtid efter vår samling väljer jag att kalla in Daniel för att täcka upp på högerbacksplatsen. Givet Corona-reglerna som vi har att förhålla oss till så väljer jag att plocka in Daniel nu då det blir bökigare senare. Vi har följt Daniel länge och vet att det är en duktig fotbollsspelare. Det ska bli kul att träffa honom och se honom i vår miljö, säger Janne Andersson enligt förbundets hemsida.

”Såklart väldigt glad”

Sundgren, till vardags i den grekiska klubben Aris FC, säger att samtalet från förbundskaptenen gjorde honom glad.

– Att bli uttagen till landslaget är något jag drömt om. Det är en stor ära. Ser framemot att träffa grabbarna på måndag, säger han.

30-åringen har bland annat representerat AIK och Degerfors. Före flytten till Grekland gjorde han över 90 matcher för den förstnämnda klubben.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.