Andreas Isaksson byttes ut i den 88:e minuten. Foto: Bildbyrån

Isaksson hyllades i sista matchen

Uppdaterad
Publicerad

Andreas Isaksson har gjort sin sista match för Djurgården. 37-åringen avslutade sin fotbollskarriär med en hemmaseger mot Sirius. Efter matchen hyllades han av publiken på hemmaplan.

Andreas Isaksson har spelat elitfotboll i 19 år, under dessa har han hunnit med 133 A-landskamper, 135 allsvenska matcher, två SM guld, två cupsegrar, sex internationella turneringar med landslaget och prisats som årets målvakt tio gånger.

Idag var det dags att säga adjö till fotbollskarriären, och han fick göra det på bästa sätt med en vinst mot Sirius hemma på Tele 2 arena.

Byttes ut

Med två minuter kvar av matchen byttes Isaksson ut och kunde gråtandes lämna planen till stående ovationer och efter matchen fortsatte fansen att hylla sin klubbikon som var väldigt tacksam tör hyllningen.

– Den var otrolig, jag var inte beredd på det. Jag blev väldigt rörd, säger Isaksson till C more.

– Nu fick ”Isak” ett värdigt avslut också genom att hålla nollan och att vi vinner matchen, det var för honom, säger Djurgårdstränaren Özcan Melkemichel till C More.

Matchen slutade 1–0.

Allsvenskan

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

1 - 0

IK Sirius logo

IK Sirius

Tele2 Arena, Stockholm
Publik: 11105
Domare: Adam Ladebäck

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.