Krocken mellan den schweiziska målvakten Gaelie Thalmann och isländske spelaren Gunnhildur Jonsdottir. Foto: TT Nyhetsbild

Bachmann visade vägen när Schweiz besegrade Island

Schweiz målvakt, Gaelle Thalmann slogs blodig och till synes medvetslös när hon krockade med Islands Hallbera Gisladóttir.

Men Thalmann togs om hand på plan och kunde trots allt fortsätta spela i matchen som Schweiz vann med 2-1 efter segermål av Ramona Bachmann.

Det var otäcka scener på plan när Gisladóttir gick för ett nickmål samtidigt som Thalmann rusade ut för en räddning. Räddning blev det men det en blodig målvakt som följd.

Thalmann plåstrades om på planen och trots att det såg ut som att hon var medvetslös ställde hon sig upp och fortsatte spela.

Islands första mål

Island hade som vanligt stöd av en hel vulkan på läktaren men det räckte inte för seger mot Schweiz. Men det var ändå islänningarna som fick ta ledningen i matchen när Fanndis Frieriksdóttir satte 1-0 i 32:a minuten.

Det var matchens, Frieriksdóttirs och Islands första mål i turneringen.

Ramona Bachmann jublar. Foto: TT Nyhetsbild

Men det blev ingen kortvarig ledning. Innan halvleken var slut kunde Lara Dickenmann slå in 1-1-målet efter pass från tidigare Rosengårds- och Umeåspelaren, Ramona Bachmann.

Bachmann framme igen

Drygt tio minuter in i andra halvlek var Bachmann framme igen när hon nickade in segermålet efter ett strålande inlägg från Noelle Maritz.

Andra halvlek fortsatte att bjuda på dramatik med flera skarpa målchanser, främst för Schweiz, men resultatet stod sig till slutsignal.

Schweiz tog med segern sina första tre poäng i turneringen medan Island är fortsatt poänglösa. Resultatet mellan Frankrike och Österrike gick också emot isländskorna vilket betyder att laget är utslaget ur turneringen trots att en match återstår.