Islands vapen: ”Vi har de långa inkasten”

Uppdaterad
Publicerad

Glodis Perla Viggósdóttir är redo att ta sig an Sverige med sitt Island i kväll – med ett litet ess i rockärmen.

– En styrka vi har i vårt lag är att vi kan ta de långa inkasten, säger hon till SVT Sport.

Sverige ställs mot Island i en gruppfinal och vid seger säkrar man biljetten till EM nästa år. Senast lagen möttes slutade det 1-1.

Rosenborgs back Glodis Perla Viggósdóttir reflekterar kring det mötet och vad som kan fälla avgörandet i kväll.

EM-kval fotboll

– Jag tror fasta situationer blir väldigt viktiga den här matchen. Det är något de är väldigt bra på, men det är vi också. Det kan bli skillnaden. De har ett väldigt bra lag och det kommer bli en fight på planen, säger hon till SVT Sport.

”Halvlekarna var annorlunda”

På frågan om hon känner att Island överraskade Sverige med de långa inkasten sist svarar Viggósdóttir:

– Ja, eller det sa de i alla fall att vi gjort. Det är en styrka vi har i vårt lag, att vi kan ta de långa inkasten. Halvlekarna var ju annorlunda. Sverige var bättre i första, vi i andra. Det var en jämn match totalt sett.

Hon hymlar heller inte om att en EM-plats skulle väga tungt för islänningarna.

– Vi var ju med i EM senast och gjorde inte lika bra som vi hoppats. Det skulle betyda väldigt mycket om vi tog oss dit, kanske med ett lite yngre lag också, vilket är väldigt spännande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-kval fotboll

Mer i ämnet