Islossning i andra halvlek tog Rosengård till semifinal

Mållöst i första halvlek.

Sedan växlade Rosengård upp och slog Linköping med 4-0.

Vinnarna är därmed klara för semifinal i svenska cupen.

I sista matchen av gruppspelet i svenska cupen hade både Rosengård och Linköping, med två segrar vardera, chans att avancera till semifinal.

Första halvlek slutade utan nätrassel – men under de 45 sista minuterna fick Rosengård sannerligen jubla.

Caroline Seger bröt först dödläget i 49:e minuten när hon påpassligt höll sig framme efter en hörna och tryckte in 1-0.

Därefter var det dags för en klassträff. Mia Persson tog sig fram i banan och var först på en andraboll. Hon fick en rejäl träff från distans och bollen letade sig vackert in bakom Linköping-målvakten Cajsa Andersson.

Sedan skulle en nyligen firad Olivia Schough, som i går fyllde 31 år, få näta. Hon kom fri mot målvakten och skickade in 3-0. Spiken i kistan sattes sedan av Mimmi Larsson och slutresultatet skrevs till 4-0.

Rosengård är i och med segern klart för semifinal.