Det var intensivt och frustrerat i mötet mellan Island och Italien. Foto: Bildbyrån

Italien kryssade mot Island

Italien var i behov av en seger efter storförlusten i premiären mot Frankrike. Men mot Island blev det bara en poäng för Italien som är sist i grupp D efter två spelade matcher.

– Vi växte in i den andra matchen. Vi förlorade, vi kryssade, och vi kan vinna i den tredje matchen, säger Barbara Bonansea till SVT Sport.

Italien åkte på en storförlust i premiären mot Frankrike med 5-1. I den andra gruppspelsmatchen mot Island var det italienska laget ute efter revansch. Men de fick sämsta möjliga start på matchen. Redan efter tre minuters spel tog Island ledningen. Karolina Lea Vilhjalmsdottir kunde skjuta in ledningsmålet för Island.

Italien jobbade sig in i matchen efter Islands ledningsmål. Men det isländska laget försvarade sig bra och kunde gå till paus med ledning 1-0.

I andra halvlek var Island ytterst nära att utöka sin ledning. Men istället kunde Italien kvittera i anfallet efter. Valentina Bergamaschi fick bollen i straffområdet och sköt in kvitteringen för sitt lag.

Efter kvitteringen började Italien pressa på rejält för ett segermål. Barbara Bonansea var riktigt nära att sätta 2-1 men skottet gick i stolpen. Det blev inga fler mål i matchen som slutade  1-1.

– Vi är lite besvikna. Vi ville hellre ta tre poäng men det var en jobbig jämn match mot ett bra lag. Vi spelade bra ibland och sen inte så bra, vi är inte så nöjda men det finns saker vi kan ta med oss till matchen mot Frankrike, säger Islands Sara Björk Gunnarsdottir efter matchen.

Det innebär att Italien är sist i gruppen med en poäng medan Island är tvåa på två poäng. Och den sista omgången i gruppen ser ut att bli en rysare då Italien behöver besegra Belgien och förlita sig på att Frankrike besegrar Island för att ta sig vidare. Island ser framemot en tuff match i sista omgången mot storfavoriten Frankrike.

– Frankrike har ett bra lag med mycket bredd och fantastiska spelare så det kommer vara en jobbig match, säger Björk Gunnarsdottir.