Italien vann trots Ceballos drömmål

Uppdaterad
Publicerad

Italien vann med 3-1 mot Spanien i U21-EM efter att ha vänt ett 0-1-underläge. Matchens behållning var Dani Ceballos ledningsmål redan i den nionde minuten.

Hemmanationen Italien besegrade Spanien med 3-1 i U21-EM som inleddes i dag. Spanien tog ledningen genom ett drömmål av Real Madrids Dani Ceballos redan efter nio minuter.

Men i den 36:e kvitterade Italien sedan Federico Chiesa fått bollen på vänsterkanten och dragit till bollen mot mål. En felplacerad Unai Simón släppte in bollen på den första stolpen.

Andra halvlek hade spelats i knappt 20 minuter när Chiesa gav Italien ledningen med 2-1 efter en tilltrasslad situation inne i sxtraffområdet.

När sedan hemmalaget fick en straff efter en VAR-situation kunde Romas Lorenzo Pellegrini sätta slutresultatet fram till 3-1.

U21-EM

Italien U-21 logo

Italien U-21

3 - 1

Spanien U-21 logo

Spanien U-21

Stadio Renato Dall'Ara, Bologna
Publik: 26432
Domare: Serdar Gözübüyük

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.