Foto: BILDBYRÅN/TT

Svenskarna ödmjuka: ”Italien fortfarande favoriter”

Uppdaterad
Publicerad

Efter 1-0 på hemmaplan har Sverige ett drömläge att slå ut Italien och knipa en biljett till VM nästa sommar.

Men de svenska stjärnorna är ödmjuka inför returmötet i Milano.

– Jag ser fortfarande att Italien är lite favoriter, säger Andreas Granqvist till SVT Sport.

Med 1-0-segern i bagaget är Sverige nära en jätteskräll mot jätten Italien. Skulle Blågult få till ett mål på San Siro på måndag behöver italienarna göra minst tre mål för att sno VM-platsen från Sverige.

– Att hålla nollan var otroligt viktigt. Nu har vi satt oss i en bra situation där vi kan åka till Milano och ge oss chansen att oss till VM. Vi ska bara gå ut och njuta och inte ångra någonting efter matchen.

VM-kval fotboll

Emil Forsberg är inne på samma spår.

– Vi kan inte vara allt för nöjda. Det kommer en ny match på måndag. Det viktigaste nu är tålamod. Vi leder med 1-0, det viktigaste är att vi inte går bort oss eller är dumdristiga. Nu gäller det att spela klokt.

”En lång väg kvar”

Att Sverige höll nollan hemma kan fälla avgörandet. Det var särskilt skönt för mittbacken Victor Lindelöf – som haft en tuff start på livet i Manchester United.

– Det är en lång väg kvar. Vi har en väldigt tuff bortamatch kvar mot Italien men vi tar med oss den här känslan och den här tron på oss själv. Att vi klarar av det. Det är ett VM vi spelar för, och dit vill alla.

Sebastian Larsson slet hårt på Friends Arena och var i luven på italienarna ett flertal gånger. Han hoppas på en lika grinig match i returen.

– Härligt att det smällde. Att det var grinigt. Men på ett bra sätt. Det är sällan det blir såhär i internationell fotboll, men det är mycket som står på spel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet