Den förre AIK-aren Ivan Óbolo sörjer Diego Maradona Foto: Bildbyrån

Ivan Óbolo: ”Han skänkte oss en enorm glädje”

Uppdaterad
Publicerad

Den förre AIK-spelaren Ivan Óbolo sörjer sin landsman Diego Mardaona.

– Jag är ledsen, precis som hela landet nu, säger Óbolo till SVT Sport.

Ivan Óbolo spelade i AIK mellan 2007 och 2010. Argentinaren var med och vann SM-guld 2009, gjorde totalt 24 mål på 72 matcher och var mycket uppskattad av fansen. I dag bor han i Argentina och talar lågmält och sorgset när vi når honom på telefon.

– Det kom oväntat, ingen väntade sig det här. Vi visste ju att allt inte var bra, att han opererats men inte det här... Det fortsätter att vara ett jobbigt år, måtte vi aldrig mer få ett sådant här år.

Träffades en gång

Maradona var Óbolos idol och en gång fick han träffa honom.

– Jag har ett foto tillsammans med honom när han var i Boca Juniors i slutet av sin karriär och jag var 14 år. Vi var och tittade på en träning och jag fick ett foto med honom. Jag fick se honom nära och träffa honom personligen. Det är mitt allra största minne av honom och ett väldigt speciellt ögonblick för mig, berättar Óbolo.

Mycket tårar

Ivan Óbolo är 39 år, bor i sin födelsestad Cordoba och jobbar fortfarande med fotboll i stadens bästa klubbar, tillsammans med den agent han hade när han kom till AIK och Sverige. Men nu kretsar allt runt Maradona.

– Det finns inte ett tv- eller radioprogram i Argentina som inte pratar om Diego nu. Det är mycket tårar och väldigt känslosamt. Han var min och många andras idol förstås. För allt han gjorde för vårt land och för alla svårigheter han gick igenom. Han skänkte en enorm glädje till ett folk som lidit mycket genom åren.

SE MER: Lång kö till Maradonas kista

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.