Foto: TT Nyhetsbyrå

Jakob Johansson: ”Helt overkliga scener”

Uppdaterad
Publicerad

Grekiska ligan avbryts på obestämd tid – och Jakob Johansson tycker att det är riktigt tråkigt.

– Scenerna som utspelade sig i går är helt overkliga, säger AEK Aten-mittfältaren till SVT Sport.

Gårdagens skandalscener mellan Paok och AEK Aten har lett till att grekiska regeringen avbryter fotbollsligan på obestämd tid.

AEK Atens svenske landslagsmittfältare Jakob Johansson, som håller på att återhämta sig från sin korsbandsskada, uttalar sig i frågan.

– Det är rent ut sagt skittråkigt att de här åtgärderna ska behöva vidtas. Scenerna som utspelade sig i går är helt overkliga. Tyvärr är det inte första gången som något liknande sker, men inte desto mindre är det jättetråkigt, säger han till SVT Sport.

Tycker du att beslutet är korrekt?

– Det är svårt för mig att säga, men jag har full förståelse för att någonting måste göras. Jag vet inte dock inte i detalj vad som har hänt, så jag kan inte säga om just detta beslut är rätt eller fel.

På väg tillbaka från skada

Johansson själv såg inte på matchen på plats i Thessaloniki, utan hemma framför tv:n i Aten.

– Jag träffade flera av lagkamraterna på träningen i dag, men de säger väl inte mycket mer än det man såg på tv. Det var ju kaos och folk överallt och det var mycket som hände. Jag tror att alla tycker att det är väldigt trist.

I övrigt gör mittfältaren framsteg i sin rehabilitering och förhoppningsvis är han spelklar till VM.

– Det går stadigt framåt. Det är lång process som varit upp och ner, men generellt går det som planerat.

Hur ser du på frågan om Zlatan – ska han med till VM om han är skadefri?

– Jag har läst väldigt lite om det som sagts och tycker det är skönt att hålla mig utanför snacket. Det är helt upp till Zlatan och Janne (förbundskapten Andersson). Resten lägger jag mig inte i.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.