Sofia Jakobsson. Foto: Bildbyrån

Jakobsson och Asllani målskyttar i derbyseger

Uppdaterad
Publicerad

Derbyt mellan Jakobsson och Asllanis CD Tacon och Madrid blev en riktigt målrik historia. De svenska stjärnorna stod för ett mål var när Tacon vann med 4-3 efter en sen vändning.

Sofia Jakobsson och Kosovare Asllani vände på steken i den andra halvleken när de med ett mål var både kvitterade och gjorde 2-1 för Tacon, som från och med nästa säsong blir Real Madrid.

Men det skulle svänga rejält i derbyt, och Madrid kom tillbaka, och tog ledningen med 3-2 när 20 minuter var spelade av andra halvlek. Fast det skulle inte räcka till tre poäng. För Tacon skulle visa sig ha ännu en upphämtning i sig.

3-3 med kvarten kvar att spela, och 4-3 med knappt fem minuter kvar av matchen blev för mycket för Madrid, och Tacon kunde ta tre blytunga poäng i tabellen och dra ifrån rivalen som låg endast en poäng bakom inför matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.