Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Janne Andersson ger positiva besked inför EM-kvalmatchen mot Estland. Foto: Bildbyrån

Janne Andersson: ”Alla kör fullt och är pigga”

Uppdaterad
Publicerad

Samtliga svenska spelare är redo för lördagens måstematch där Estland väntar på bortaplan i EM-kvalet.

– Alla kör fullt och det är pigga spelare med mycket energi, säger förbundskapten Janne Andersson

Efter att ha förlorat både mot Belgien hemma och Österrike borta på de inledande tre matcherna i EM-kvalet är Sverige pressat att vinna mot Estland i Tallinn i morgon, lördag.

Förbundskapten Janne Andersson, som under det tuffa Nations League-spelet i fjol, flera gånger beklagade sig över skadeläget, kan denna gången andas ut.

Herrlandslaget i fotboll

Samtliga 24 spelare han kallat till landslagssamlingen är redo och tillgängliga för matchen mot Estland.

– Alla kör fullt och det är pigga spelare med mycket energi. Vi har gjort bra grejer hittills den här samlingen, säger förbundskapten Janne Andersson.

Eftersom bara 23 spelare får ingå i matchtruppen så kommer mittbacken Gustaf Lagerbielke, som nyligen lämnade Elfsborg för Celtic, att ställas utanför truppen.

Hoppas fler tar ansvar

Janne Andersson menar att en fysiskt tuff match väntar Sverige i Tallinn.

–Estland är ett starkt och kraftfullt lag som spelar med stort hjärta. Det kommer bli en tuff match i morgon så det gäller att många tar ansvar visar att man vill ut och köra, säger Andersson.

Sveriges lagkapten Victor Nilsson Lindelöf, som var spelarnas representant på presskonferensen, köper att landslaget kritiserats mer i och med de uteblivna resultaten.

– När vi inte presterar så är det helt rätt att folk är kritiska. I slutet av dagen ställer vi väldigt höga krav på oss själva så vi tar det inte som tändvätska att folk är kritiska mot oss. Utan vi är kritiska mot oss själva mest när vi inte presterar på en tillräckligt bra nivå.

Estland-Sverige har avspark 18:00 under lördagskvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet