Janne Andersson och Andreas Granqvist. Foto: Bildbyrån

Janne Andersson: ”Om Italien har press är det OK för mig”

Uppdaterad
Publicerad

Dagen före rysaren.

Men inga extra nerver för Janne Andersson.

– Jag bryr mig inte om press, säger Sveriges förbundskapten.

Under torsdagen genomförde Sverige sin sista träning under det stängda taket på Friends Arena, dagen före play off-mötet med Italien. Glada miner blandat med allvar.

Och strax därefter var det en harmonisk förbundskapten Janne Andersson och lagkapten Andreas Granqvist vid presskonferensen.

VM-kval fotboll

– Vi har haft ett par riktigt bra dagar här, och jag ser fram emot morgondagens kamp, säger Andersson.

Som litar på sitt anfallsspel mot ett erkänt defensivt starkt Italien.

– För vår del gäller det att försöka hitta variation. Då kan man spela bra anfallsfotboll. Tittar man totalt i kvalet så har vi gjort många mål på många olika sätt. Jag funderar på hur vi kan såra Italien, vi har ett starkt anfallsspel och det blir en utmaning att göra det bra även i morgon.

Italien har mycket press på sig och kan missa sitt första världsmästerskap på 60 år.

– Jag bryr mig inte om press. Om Italien har pressen på sig, så är det OK för mig. Viktigaste för mig är hur vi presterar, säger Andersson.

Såväl Andersson som Granqvist känner till Italiens svagheter och styrkor, och är inte oroliga.

– Italien är en stormakt som varit väldigt bra. Men det är nuläget som gäller, hur det är historiskt eller politiskt är ointressant, säger Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet