Janne Andersson: ”Är tämligen säker på hur jag vill ha det”

Uppdaterad
Publicerad

I morgon tar Sverige ett kliv närmare VM-spel om man slår Tjeckien.

Men ett av frågetecknen inför matchen är backlinjen.

– Det kan bli aktuellt att kalla in någon spelare till beroende på vilka svar jag får i eftermiddag, säger förbundskapten Janne Andersson på en pressträff.

På grund av skador och sparsamt med speltid hos några försvarspelare råder det en del frågetecken kring hur Janne Andersson kommer ställa upp backlinjen mot Tjeckien.

Marcus Danielson och Daniel Sundgren missade träningen i går, medan Ludwig Augustinsson missade dagens träning på grund av sjukdom.

Herrlandslaget i fotboll

– De (Danielson och Sundgren) var med här i dag, så det är mycket bättre helt enkelt. I dag var det Ludde som inte var med, när det är sjukdom kör vi med stora marginaler, berättar Janne Andersson.

Kan kalla in spelare

Den svenska förbundskaptenen har en bild av hur han ska ställa upp, men vill vänta på besked från dagens träning av det medicinska teamet innan han spikar elvan.

– Jag kommer vara säker ungefär klockan sju i kväll. Fram tills dess vill jag utvärdera, men framåt kvällen kommer spelarna få ett lag och jag är tämligen säker på hur jag vill ha det, säger han och öppnar även för att kalla in någon spelare beroende på vilka svar han får i eftermiddag.

Lagkaptenen Victor Nilsson Lindelöf, en viktig kugge i backlinjen, är inte orolig över situationen.

– Vi har bra spelare på varje position och alla har varit här en längre tid. Vi vet alla hur vi ska spela och hur vi ska försvara så det är jag inte orolig över, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet