Mikael Ishak är en möjlig joker i VM. Foto: Bildbyrån.

Janne Andersson följer Isak och Ishak inför VM

Uppdaterad
Publicerad

I sommar väntar fotbolls-VM. Sveriges förbundskapten Janne Andersson medger att han har ögonen på två särskilda anfallare, nämligen Alexander Isak och Mikael Ishak.

Efter sammanlagt 1-0 mot Italien spelar Sverige fotbolls-VM i sommar. Där ställs man mot Tyskland, Mexiko och Sydkorea.

Förbundskapten Janne Andersson testade flera intressanta spelare i januariturnén tidigare den här månaden, och det finns fler.

Herrlandslaget i fotboll

Huserar i Tyskland

Anfallarna Alexander Isak, till vardags i Borussia Dortmund, och Mikael Ishak, som tillhör Nürnberg, har målats upp som möjliga jokrar. Andersson uttalar sig om de båda.

– Han (Mikael Ishak) har gjort mål hela hösten. Han har gjort det jättebra. Vi ville ha med honom på januariturnén redan i fjol då han var i Randers, men då blev han skadad precis innan och kunde inte följa med, säger Andersson till TV4 och fortsätter:

– Nu har han gjort det bra, framför allt under hösten med många mål. Han har även gjort mål på olika sätt. Så det är absolut en spelare vi följer.

”Är väldigt intressant”

Ishak leder skytteligan i tyska andraligan, samtidigt som Alexander Isak börjar visa framfötterna i Dortmund.

– Han (Alexander Isak) har fått mer speltid än innan, men inte så mycket totalt ändå. Men det är en spelare som har väldigt, väldigt bra egenskaper och som jag tror mycket på i ett längre perspektiv, säger Andersson och fortsätter:

– Sedan får vi se hur långt han hinner komma fram till sommaren, eller under de kommande åren. Men han har väldigt bra egenskaper och är väldigt intressant.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet