Janne Andersson efter 3-0-segern mot Färöarna. Foto: Bildbyrån

Janne Andersson: ”Hade hoppats på mer”

Publicerad

Ett redan EM-klart svenskt landslag med en helt nykomponerad startelva slog Färöarna med 3-0. Men Janne Andersson var inte helt nöjd.
– Jag tycker inte vi får till det tillräckligt bra tillsammans. Det beror nog både på kollektivet och individerna. Jag är inte besviken. Men jag hade hoppats på mer, säger förbundskaptenen på presskonferensen.

Den blågula startelvan där Kristoffer Olsson var den enda som också startade mot Rumänien hade inledningsvis svårt att få till ett ordnat anfallsspel på Friends novembergräs. När John Guidetti och debutanten Dejan Kulusevski byttes in efter 65 minuter började spelet så småningom luckras upp.

– Jag tycker vi kommer härifrån med en godkänd insats. De flesta spelarna är godkända, men jag hade hoppats på lite mer. Vi har 31–0 mot den här typen av motstånd. Så helheten är godkänd, sen hoppas man alltid på lite mer, säger Andersson och hänvisar till hans landslags imponerande målskillnad mot de mindre fotbollsnationerna.

Släppte fram flera debutanter

Dejan Kulusevski blev med inhoppet den första spelaren född på 2000-talet att representera det svenska landslaget. Muamer Tankovic, Riccardo Gagliolo och Mattias Svanberg debuterade även de i tävlingssammanhang. Svanberg stod dessutom för ett mål och en assist. Janne Andersson står fast vid sitt val att lufta truppen.

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Kulusevski: ”När man gjort debuten så vill man bara ha mer”

– När jag har så himla få chanser att se spelarna så är det mitt val. Jag ångrar absolut det inte. De få tillfällen jag har vill jag utnyttja de chanserna. Sen får jag ha en viss förståelse för att det inte blir perfekt, säger han. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer