Janne Andersson, förbundskapten. Foto: Bildbyrån

Janne Andersson: ”Jag är ganska rejält bekymrad”

Uppdaterad
Publicerad

Coronapandemin har gjort att många fotbollsspelare spelar match väldigt ofta under hösten. Det ökar risken för skador och oroar den svenske förbundskaptenen Janne Andersson.

– Jag är ganska rejält bekymrad, säger han till SVT Sport.

Idag samlades det svenska herrlandslaget igen och då väntar tre matcher på sju dagar. Det matchtempot har många spelare även i sina klubblag

– Det är många tuffa matcher där ute. Det är en tuff belastning på spelarna. Jag hoppas verkligen att deras klubbar ger dem utrymme till den återhämtning de behöver. Vi försöker definitivt att göra det, så vi inte överbelastar dem. De får ta det väldigt lugnt mellan matcherna, säger förbundskapten Janne Andersson.

Herrlandslaget i fotboll

Den första matchen under landslagssamlingen är en landskamp mot Ryssland och sedan väntar Nations League-matcher mot Kroatien och Portugal.

– Min grundtanke är i huvudsak att de som inte spelar mot Kroatien ska spela mot Ryssland. Till match tre får man se vad som har hänt längs vägen. Rysslandsmatchen är första gången på länge som vi har en vänskapsmatch och den använder jag till att kunna se de spelare som inte har fått spela så mycket innan. Sedan någon form av förstaelva mot Kroatien, säger Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet