Janne Andersson är laddad inför Nations League-matchen mot Frankrike. Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Janne Andersson mörkar landslagets skador: ”Hemligt”

Uppdaterad
Publicerad

Det finns ett par skavanker i det svenska landslaget inför mötet med Frankrike i Nations League.

Janne Andersson vill dock inte avslöja vilka det rör sig om vad skavanker består av.

– Det är inte vrålhemligt, men tillräckligt hemligt för att jag inte ska prata om det, säger han.

Janne Andersson berättade redan i början av landslagssamlingen att det fanns ett par skavanker i truppen, men förutom anfallaren Sebastian Andersson har det varit oklart kring vilka det har gällt.

Och oklart är det fortfarande. När förbundskapten Andersson fick en fråga om det på dagens presskonferens valde han att vara hemlighetsfull.

Herrlandslaget i fotboll

– Det är inget jag väljer att prata om. Det är inte vrålhemligt, men tillräckligt hemligt för att jag inte ska prata om det, sade han, men berättade att det såg bra ut på dagens träning:

– Alla spelare var ute på planen och tränade i dag. Det var några som inte var med hela vägen, men det får vi utvärdera i eftermiddag med det medicinska teamet för att se om det är några frågetecken.

Angående startelvan så verkar den vara mer eller mindre klar, men han ville inte berätta hur den kommer att se ut.

– Det har vuxit fram ganska klart hur jag ska hantera de här två matcherna (förutom Frankrike i morgon väntar Portugal på tisdag). När det gäller elvan ska jag stämma av med det medicinska teamet innan matchgenomgåmngen, då spelarna får elvan.

KLIPP: Så har landslagets spel utvecklats – Janne Andersson förklarar (30 augusti 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet