Janne Andersson: ”Nu måste vi våga igen”

Uppdaterad
Publicerad

Janne Anderssons Sverige visade mod mot Italien.

Nu vill han att Blågult gör det på nytt inför 80 000 åskådare på San Siro.

– Det blir jätteviktigt, säger förbundskaptenen.

Sverige vann med 1–0 i första playoff-mötet med Italien och har fördel inför returen, som avgörs på måndag på San Siro i Milano. Dagen efter den heroiska insatsen var det en svensk förbundskapten som tittade framåt, för mängden firande fick räcka på planen efter matchen.

– Det blir jätteviktigt att vi vågar hålla i boll och att vi framför allt har en rörelse när vi vinner boll. Så att vi inte bara hamnar i försvarsspel. För då har de en skicklighetsgrad att såra oss. Utan vi måste våga nu igen, säger förbundskapten Janne Andersson till SVT Sport och fortsätter.

VM-kval fotboll

– Att vara vinnare fullt ut för mig är att gå till VM. Och ska vi komma dit måste vi våga, vi kan inte vara fega och bara bevaka någonting för då tror jag inte att vi klarar det.

Vad förväntar du dig för atmosfär på San Siro?

– Jag tror inte att det är tyst, utan det kommer att vara lite liv där, och det var det ju på Friends också. Så den här gången riktas busvisslingarna mot oss i stället för italienarna. Men det är häftigt att få vara med om och det är många av våra spelare som är vana vid sådana här matcher. Det är väl jag och Peter (Wettergren, assisterande förbundskapten) som är lite mer ovana.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet