Zlatan Ibrahimovic och Janne Andersson. Foto: Bildbyrån.

Janne Andersson om Zlatan: ”Jättetråkigt”

Uppdaterad
Publicerad

I dag tar Janne Andersson ut EM-kvaltruppen – utan en skadad Zlatan Ibrahimovic.

Förbundskaptenen reagerade som många andra på skadebeskedet.

– Jättetråkigt. Vi spelade två matcher med honom och det kändes hoppfullt, säger Andersson i SVT:s Morgonstudion.

Ikväll 17.30 presenterar Janne Andersson de 26 spelare som får en plats i sommarens EM-trupp.

Det står redan klart att Zlatan Ibrahimovic, som nyligen gjorde comeback i Blågult, inte kommer att ta en plats då han skadat knäet.

När det för några dagar sedan stod klart att anfallaren missar mästerskapet var Janne Anderssons reaktion ”tråkigt” berättar förbundskaptenen i SVT:s Morgonstudion.

Han och Zlatan hade ett samtal.

– Det var bra, om det nu kan bli bra utifrån perspektivet att han meddelar att han behöver rehab i sex veckor. Tråkigt tyckte han, tråkigt tyckte jag och vi alla. Vi spelade två matcher med honom i mars och det kändes hoppfullt att vi skulle kunna lyfta vidare från det. Men det är en del av fotbollen, säger Andersson.

Ibrahimovic återkomst i landslagets har uppmärksammats stort och stjärnan förväntades ha en nyckelroll i det svenska EM-laget.

– Med åren lär man sig att bli ganska krass i de här frågorna. Det händer nästan alltid något, några skador. Jag har inte gjort mer än att konstatera att det är jättetråkigt. Men vi har spelat utan Zlatan innan och gjort det bra.

Det svenska laget samlas på måndag. Mästerskapet avgörs 11 juni-11 juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.