Foto: TT Nyhetsbyrån

Janne Andersson: ”Hoppas att Zlatan är med på nästa samling”

Uppdaterad
Publicerad

Janne Andersson tog ut en trupp till VM-kvalmatcherna mot Spanien och Grekland. Då fanns inte Zlatan Ibrahimovic med på grund av skada, men nästa gång lär han vara med.

– Både han och jag hoppas att han är med på nästa samling, säger förbundskaptenen.

Zlatan Ibrahimovic har inte inlett säsongen för sitt Milan än och nyligen sade Milan-tränaren Stefano Pioli att han hoppas att den 39-årige svensken är tillbaka efter landslagsuppehållet.

– Vi har haft jättebra snack och vi tycker det är tråkigt. Hans rehab har inte gått så snabbt, men både han och jag hoppas att han är med på nästa samling, säger den svenske förbundskaptenen Janne Andersson.

Zlatan Ibrahimovic har inte satt något slutdatum på sin tid i landslaget.

– Snacket har varit att han vill vara med i landslaget och att jag vill ha med honom. Sedan har vi inte pratat något slut. Vi har bara sagt att 'nu kör vi' och så får vi se. Jag hade kontakt med honom senast i går kväll.

SVT Sports expert Daniel Nannskog hoppas att Ibrahimovic snart är tillbaka.

– Jag tror han skulle vara väldigt nyttig just i den här truppen. Det är en rätt så ung trupp Sverige har för tillfället. Att få den rutinen som Zlatan har, han kan lära de övriga spelarna mycket. Om Zlatan kommer tillbaka till nivån han hade i våras så är det en kille som ska vara med, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.