Bojan Djordjic och Janne Andersson har talat ut. Foto: Bildbyrån/Svenska fotbollförbundet

Janne och Bojan har rett ut bråket: ”Ett bra och varmt snack”

Uppdaterad
Publicerad

Förbundskaptenen Janne Andersson, 60, och Viaplay-experten Bojan Djordjic, 41, har rett ut det uppmärksammade bråket efter EM-kvalet mot Azerbajdzjan i måndags.

– Vi hade ett bra och varmt snack och känner båda en delaktighet i att det inte blev bra i måndags, säger Andersson till det Svenska Fotbollförbundets hemsida.

De rök ihop efter en fråga från Djordjic om varför Jesper Karlsson fick så lite speltid och urartade när det blev ett gräl om vem som Djordjic företräder.

– Det blev ett långt, djupt och fint samtal där vi landade i ett samförstånd med förlåtelse åt båda håll. Det som skedde mellan oss är nu utagerat. Det var viktigt för mig att Janne var genuint intresserad av min livshistoria och ville förstå min reaktion och känsla, även om vi kommer från olika generationer och från olika bakgrunder. Det här mötet blev mer givande än vad jag ens trodde på förhand, där fotboll var faktiskt det vi minst pratade om, säger Bojan Djordjic.

Möttes på Viaplays kontor

De hade mötet på Viaplays kontor i Stockholm.

– Det var det extra fint att ses och städa undan den här händelsen på ett ärligt sätt och vi gjorde det med hjärta och förståelse för varandra, säger Janne Andersson.

Båda parter anser nu att saken är utagerad efter det en timme långa samtalet och önskar kunna gå vidare med sina respektive uppdrag och med största respekt för varandra.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
60 sekunder: Detta har hänt i bråket mellan Janne Andersson och Bojan Djordjic

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.