Bojan Djordjic bryter tystnaden efter bråket med Janne Andersson. Foto: Bildbyrån

Bojan Djordjic om ordbråket: ”Kan förlåta men inte glömma”

Uppdaterad
Publicerad

Viaplays fotbollsexpert Bojan Djordjic och förbundskapten Janne Andersson hamnade i en rejäl argumentation i Viaplays studio efter Sveriges match igår.

Janne Andersson sa tidigare under dagen att det var dåligt gjort av honom, och nu uttalar sig även Djordjic.

– Jag kan förlåta men inte glömma. Vi alla har något att lära av det här och jag kommer fortsätta att rakryggat göra mitt jobb, säger han i ett pressmeddelande från Viaplay.

Janne Andersson blev i studion irriterad när han fick kritiska frågor trots seger 5-0, och efter det blev ordbråket allt mer infekterat.

Dagen efter är förbundskaptenen ångerfull och säger på en presskonferens att han gått över gränsen.

– Det är extremt dåligt av mig, det vill jag gärna prata med Bojan om, säger Janne Andersson på presskonferensen.

– Jag har sökt Bojan via hans chef, jag har själv ringt och sökt honom på sms och sagt att det vore bra om vi pratas vid. Jag förklarar gärna mitt beteende. Det är ingen dum fråga av Bojan. Jag var så glad och en match som betyder väldigt mycket. Jag var inte förberedd på det här, det slog slint på något sätt.

Nu svarar Djordjic via ett pressmeddelande där han ger sin syn på situationen, där han tyckte att Janne Andersson gav kommentarer om hans ursprung.

– Jag står fast vid mina övertygelser och värderingar. Jag brinner för de här frågorna som bygger på egna erfarenheter sedan jag kom till Sverige 1992. Jag vill förena och bygga broar i ett splittrat samhälle och är hellre tydlig och obekväm, än otydlig och bekväm. Om man inte förstår vikten av det som skedde i vår sändning är det ett inneboende strukturellt problem. Även om Janne säger att det inte var hans intention, uppfattade jag att det blev en fråga om mitt ursprung och det gjorde mig sårad och besviken på min förbundskapten, säger Bojan Djordjic.

– Det handlar inte om hans ursprung. Jag är jätteledsen för att han tolkar det så. Alla är lika värda oavsett, säger Janne Andersson.

Under eftermiddagen har SVT sökt både Bojan Djordjic och Janne Andersson.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Janne Andersson känslosam efter bråket med Viaplays expert Bojan Djordjic. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.