Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Janne Andersson känslosam efter bråket med Viaplays expert Bojan Djordjic. Foto: SVT

Janne Andersson efter ordbråket: ”Extremt dåligt av mig”

Uppdaterad
Publicerad

Det blev hätsk stämning i Viaplay-studion mellan förbundskaptenen Janne Andersson och experten Bojan Djordjic.

Efteråt krävde Djordjic en ursäkt.

– Det är extremt dåligt av mig, det vill jag gärna prata med Bojan om, säger Janne Andersson på presskonferensen.

Under tisdagseftermiddagen svarade Janne Andersson på frågor, angående gårdagens dispyt med Bojan Djordjic i Viaplaystudion, på en extrainsatt presskonferens.

– Det är jättedåligt. Mycket, mycket dåligt. Jag kommer till studion glad och har bytt in Jesper Karlsson som gör ett mål. Jag är så glad för hans skull, jätteglad. Sen får jag frågorna om honom och då överreagerar jag på ett sätt som jag inte ska göra. Det är extremt dåligt av mig, det vill jag gärna prata med Bojan om.

Kommenterar rasismanklagelser

Förbundskaptenen säger att han har sökt Bojan Djordjic under dagen och menar att det inte alls fanns någon rasistisk åsikt i hans kommentar mot Djordjic.

– Jag har sökt Bojan via hans chef, jag har själv ringt och sökt honom på sms och sagt att det vore bra om vi pratas vid. Jag förklarar gärna mitt beteende. Det är ingen dum fråga av Bojan. Jag var så glad och en match som betyder väldigt mycket. Jag var inte förberedd på det här, det slog slint på något sätt. Jättetråkigt att han tolkar det så och jag beklagar det. Det var oerhört otydligt av mig. Det tog stopp, ”är du tränare, spelare, expert, vad representerar du i diskussionen?”.

– Det handlar inte om hans ursprung. Jag är jätteledsen för att han tolkar det så. Alla är lika värda oavsett, säger Janne Andersson.

Janne Andersson emotionell

Vid ett tillfälle blev förbundskaptenen väldigt emotionell och behövde ta en kort vattenpaus mitt i meningen. Det var när han skulle svara på om han var förvånad över sin egen reaktion.

– Jag är lite överraskad. Jag pratade med min kära hustru, hon var jätteförvånad. ”Du brukar kunna hålla dig” sa hon, säger Janne med gråten i halsen.

SVT Sport har sökt Bojan Djordjic och Viaplay utan svar. Se hela pressträffen med Janne Andersson nedan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.