Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nannskogs kritik mot Janne: ”Borde be om ursäkt” Foto: SVT/TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

SVT-experterna om Jannes utbrott – Nannskog: ”Borde be om ursäkt”

Uppdaterad
Publicerad

Efter 5-0-matchen rök förbundskaptenen Janne Andersson ihop med experten Bojan Djordjic i Viaplaystudion.

Nu menar SVT-experten Daniel Nannskog att Andersson borde be om ursäkt till Djordjic.

– Om du är förbundskapten får du inte hamna i ett sådant läge där du går till angrepp mot experter eller programledare, säger Nannskog.

Sverige vann med 5-0 mot Azerbadjzjan i EM-kvalet och efter matchen fick förbundskaptenen Janne Andersson frågor om Jesper Karlssons skrala speltid av Viaplay-experten Bojan Djordjic.

Då brast det för Andersson och det blev hätsk stämning i studion när de två argumenterade.

Förbundskaptenen lämnade sedan studion och efteråt har han fått kritik för sitt agerande, bland annat av SVT-experten Daniel Nannskog.

– Om du är förbundskapten får du inte hamna i ett sådant läge där du går till angrepp mot experter eller programledare. Han måste vara större än så. Det finns en grundirritation från Janne sedan innan.

SVT-experten Hanna Marklund är inne på ett liknande spår i SVT:s Morgonstudion.

– Han har varit pressad så länge, inte bara i denna stund utan det har varit uppbyggt ett tag när resultaten går emot. Han har upplevt sig påhoppad och ifrågasatt under en längre period. Då blir det i studion som det eskalerar och han kunde inte längre hantera det.

Hur allvarligt är detta?

– Det är klart det är allvarligt. Det är en händelse som kommer att påverka under lång tid. Det blir en klyfta mellan det mediala, där Janne hade en bra relation från början. Nu kommer det vara en kil emellan och landslaget och Janne behöver vara jättebra på att hantera detta. Att de ska vara ute och visa att det inte blev bra och ställa upp på frågor, säger Marklund.

”Lugna sig innan”

Nannskog menar att utbrotten kom efter en lång period med dåliga resultat och ifrågasättande från medier.

– Då finns en grundirritation från Janne innan. Då gäller det för honom att lugna sig innan han kliver in i studion. Och vara förberedd på allting och hantera det på ett bättre sätt än han gjorde. Jag tycker Janne borde gå ut och be om ursäkt för hur han betedde sig. Och sen se till att han inte hamnar i det här läget igen.

SVT söker Svenska fotbollförbundet och Viaplay för en kommentar.

Se bilderna från när Janne Andersson och Bojan Djordjic rök ihop efter EM-kvalmatchen, 30 sekunder in i Sportnytt:

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.