Jesper Karlsson gjorde ett drömmål på frispark i EM-kvalet. Foto: Bildbyrån

Sverige tog en tung seger i EM-kvalet.

På Friends Arena fick Azerbajdzjan se sig besegrade med 5-0.

Då bjöd Jesper Karlsson på ett drömmål på frispark.

– Det var en härlig känsla, säger Jesper Karlsson till SVT.

Det var Emil Forsberg som blev Sveriges första målskytt i det pågående EM-kvalet. Detta i en period med flera chanser för svensk del, som till slut gav utdelning.

I övrigt var första halvlek inte särskilt övertygande från Sverige, medan Azerbajdzjan hade flera chanser. Men efter en dryg timme kom 2-0. Alexander Isak slog ett hårt inlägg och en löpande Bahlul Mustafazada stötte in bollen i eget mål. En betryggande ledning som också verkade få Sverige att spela mer avslappnat – och då lossnade det helt.

EM-kval fotboll

Hyllar attityden

Viktor Gyökeres gjorde 3-0, innan inhopparna tog vid. Efter bara några minuter på plan fick Jesper Karlsson chansen med en frispark i offensivt läge. Han gick direkt på avslut och på kraft, vilket resulterade i ett drömmål när bollen smällde upp i vänstra krysset. Det är AZ-spelarens första mål i A-landslaget.

– Hans tillslag är helt otroligt. Jag gillar hans attityd framför allt. Han spelade inte första matchen, så ser man honom i gymmet en timma efter. Han kommer gå långt, säger Dejan Kulusevski.

Sist ut i målprotokollet var Anthony Elanga som satte 5-0. Den andra matchen i EM-kvalet slutade därmed i en välbehövlig storseger för Blågult.

– Det är viktigt att nya kommer in. De som kommer från bänken måste kunna stress startspelarna. Man ska aldrig känna sig säker på sin plats. Det är unga killar som spelat lite mindre. Jag är glad för deras skull.

KLIPP: Dejan Kulusevski hyllar Jesper Karlsson